fbpx

Mielikin metsän aarteita esittelyssä: Poimulehti

Poimulehti on yleinen kasvi koko Suomessa, sitä löytyy tienpientareista, niityillä ja pellon reunoilla.

Poimulehden lehti muodostaa kuin kupin, josta on aamuisin löydettävissä kastepisaroita. Sanotaankin että näissä pisaroissa on ikuisen kauneuden taika. Kun maistat tätä nestettä huomaat että se ei itseasiassa ole kastetta, vaan kasvin itsensä erittämää karvasta liuosta.

Poimulehti on monikäyttöinen. Näin kesäaikaan poimulehti sopii loistavasti salaatteihin ja ruuanlaittoon, siinä missä pinaattikin. Poimulehtitee sopii niin kesään kuin talveen. Lehtiä ja kukkia sopii myös kuivata ja käyttää talven mittaan teenä tai viherjauheena.

Tässä menossa kuivatukseen talven varalle poimunlehteä kavereineen.

Pidempi aikaisella käytöllä voidaankin hoitaa erilaisia naiseuteen liittyviä vaivoja, kuten liian runsaita tai kivuliaita kuukautisia, vaihdevuosioireita tai vaikkapa synnytyksen jälkeisiä vaurioita. Poimulehdellä on limakalvoja supistava vaikutus, se parantaa ruuansulatusta ja helpottaa ilmavaivoja.

Poimulehti on perinteisesti yhdistetty hedelmällisyyden ja kukoistuksen jumalattariin ja sitä onkin kutsuttu neitsytmaarianvaipaksi. Hormonimyrskyjen keskelle harmoniaa poimulehtiteellä, jotta ei naiseuden kukoitus pääse liian valloilleen!

Ota tästä talteen ohjeet poimulehtiteen valmistamiseen:

Silppua poimulehteä(1-3rkl/kuppi) ja hauduta muutaman minuutan ajan kuumassa vedessä. Kuivattua poimulehteä(n. 1rkl/kuppi), kannattaa hauduttaa pidempään, noin 10-15 minuuttia.

Nauti esimerkiksi hunajan kera tai vaikkapa mintulla tai sitruunalla terästettynä. Poimunlehden kanssa sopii myös loistavasti makua antamaan esimerkiksi mustaherukan lehdet. Kokeile ja löydä lempiyhdistelmäsi!


0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *