fbpx

Kevät on uuden kasvun alun aikaa. Kasvuvoima saattaa tuoda mukanaan myös flunssakauden ja keväisen väsymyksen.

Esivanhempamme näkivät maailman hyvin erilailla kuin me. Voimme siis vain kuvitella millaisessa maailmassa he elivät. Jonkinlaista kuvaa voimme kenties saada kun luemme arkistoja, jonne kaikuja heidän maailmastaan on tallennettu.  

Maailma on perinnearkistoissa muutosta. Elämän yltäkylläisyys tuo mukanaan kuoleman sadonkorjuun, joka taas on alku uuden yltäkylläisyyden kasvulle. Miltä näyttääkään tämän hetkinen tilanteemme tästä valosta?

Popsi pari katajanmarjaa päivässä kuurina häätämään virustaudit tiehensä.

Vastustuskyky ja perusterveys ovat nousseet lähiaikoina suurempaan arvoon kuin aikoihin. Maailman kaaos tarjoaa mahdollisuuden jättää pois paljon ylimääräistä niin yksilöin kuin suuremmalla tasolla ihmisten elämästä.

Ympäristömme on kuitenkin pullollaan mahdollisuuksia terveyteen ja sauna on tunnetusti suomalaisten terveyden lähde.

Flunssakauden hoitosaunavinkkejä:

Havuiset löylyt: hauduta männyn- kuusen -ja katajanneulasia kuumassa vedessä, siivilöi ja kaada saunakiuluusi löylyvedeksi.  Havupuiden eteeriset öljyt hellivät hengityselimiäsi ja vähentävät limaisuutta.

Tervaiset löylyt: Hanki kiukaalle höyrykivi ja lorauta sinne hieman löylytervaa, tervasaunan päälle voit vielä juoda lasillisen vettä johon tipautat pisaran pikiöljyä. Näin vanha kansa piti virustaudit loitolla.  

Hunajainen rentoutussauna: Löylyttele itsesi huolellisesti lämpimäksi lempeissä löylyissä. Käy huuhtelemassa iho lämpimällä vedellä puhtaaksi ja mene uudestaan saunan lämpöön. Hiero siellä saunahunajaa huolella joka puolelle ja nauti lämmöstä itsellesi sopiva aika, noin 10-15 minuuttia. Huuhdo huolellisesti. Hunaja hellii ihoa ja mieltä.

Rentoutuminen ja palautuminen ovat vastustuskyvyn sydän!


0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *