fbpx

Sauna-Akan perinnesaunotus

Sauna-Akka, eli perinnesaunottaja Laura Foon järjestää saunotuksia Hoitosauna Lovessa Sipoonjoen Perinnesaunalla. Ajat ilmestyvät tänne varattavavksi, toimi nopeasti! :

Sauna-Akka toimii myös kiertävänä saunottajana. Tilaa Sauna-Akka kotisaunaasi tai vaikkapa juhlapaikalle!

Saunaseremoniat ja -rituaalit

Sauna-Akan voit kutsua järjestämään rituaalit vuodenkierron ja elämänkaaren taitekohtiin. Saunaperinteestä löytyvät seremoniat, jotka Sauna-Akka tuo nykyihmisen koettavaksi.

Saunarituaali päättää edellisen vaiheen ja valmistaa sinut uuteen, on sitten kyse vaikka arjen kiireistä ja juhlapyhien vietosta tai vaikkapa sinkkuelämän päättämisestä morsiussaunan merkeissä.

Seremonioihin liittyy arkistoista tutut loitsut ja rituaalit, kuitenkin nykyihmisen maailmaan sopivina. Tutustu perinteeseen lisää Mielikin metsän tarinoissa.

Perinnehoitajan Saunahoidot

Perinnesaunotus on saunaparannusta. Perinnehoitaja on iänkaiken toiminut saunassa. Onkin ollut tapana että perinnehoitaja kutsutaan saunaan ja samana iltana tai viikkona on sitten saunotettu koko suku ja mahdollisuuksien mukaan koko kylän väki. Sauna ollut ollut terveyden ylläpidon keskus.

Perinnesaunotus jatkaa tällä linjalla ja nyt sinulla on mahdollisuus kutsua kiertävä saunottaja omaan saunaasi. Hoitavaa vihdontaa, turvehoitoja, yrttihierontaa, sekä erilaisia hauteita  ja kylpyjä. Perinnesaunottaja vie saunan terveyshyödyt seuraavalle tasolle yhdistäessään saunan terveyttä ylläpitävän ja elimistön omia palautumis- ja eheytymismekanismeja aktivoivan vaikutuksen luonnon ja metsän parantavaan voimaan.

Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi! Olet tärkeä! 

Perinnehoidot- ohjelmapalvelut

Voit kutsua Sauna-Akan tyky- tai tyhypäiville, pikkujouluihin, polttareihin tai illanistujaisiin. Tarjolla kokopäivän perinneohjelmaa tai vaikkapa hemmottelevia miniperinnehoitoja.

Sauna-Akka voi pitää saunaperinteeseen ja perinnehoitoihin liittyvän luennon, tai vaikkapa workshop-tyyppisen tapahtuman. Haluatteko oppia miten villiyrteistä ja luonnonantimista saadaan hemmottelevia ja parantavia saunahoitoja? Entäpä kiinnostaako mitä kaikkea on kuulunut vuodenkierront taitekohtien viettoon saunassa?

Saunassa on hoidettu myös elämänkaaren tärkeimmät virstanpylväät synnytyksestä viimeiseen pesuun. Sauna-Akan luennoilla pääset kuulemaan lisää. Voimme myös toteuttaa luennonyhteydessä jonkun seremonian käytännössä.  Sauna-Akka voi myös tulla tekemään hemmottelevia minisaunahoitoja suuremmallekin porukalle. Räätälöidään juuri Teille sopiva paketti.