fbpx

Kotisaunasta elämysten keidas

Vie saunomisesi seuraavalle tasolle itämerensuomalaisen saunaperinteen voimalla

Kaipaatko lempeitä löylyjä sähkösaunassasi? Miten tehdä kotisaunasta elämys?

Kuinka hyödyntää luonnon antimia ja tehostaa niillä saunan terveyshyötyjä?

Entä kiinnostavatko saunaloitsut? Millaisia ovat vuodenkiertoon ja elämänkaareen liittyvät saunarituaalit?

”Kuten moni suomalainen olen aina saunonut. Sauna oli minulle osa arkea, ei mitään sen kummempaa. Päästyäni saunotettavaksi, minulle aukesi aivan uusi maailma ja tajusin mitä saunalla onkaan annettavaa.

Saunotettavana sain kokea, miten sauna sulki syleilyynsä jokaisen aistini, mieleni rauhottui, tyhjeni ja sain nauttia olemisen keveydestä.

Sen jälkeen haaveilin savusaunasta metsälammen rannalla, jotta voisin nauttia saunomisesta. Kuitenkin sukeltaessani syvemmälle saunottajaopintoihini tajusin, että rivitalon sähkösaunassa on myös mahdollista luoda saunaelämys, pyhättö ja terveyden ylläpidon paikka.

Oppimalla löylystä, saunan ilmaston säätelystä sekä luonnonantimien hyödyntämisestä tajusin että voin luoda tuon taianomaisen tunnelman kotisaunaani. Ottamalla mukaan saunaloitsut, löysin keinot luoda tuo saunan tila, jonka olin saunotettavana ollessani kokenut, saunassa kuin saunassa.

Saunaopiston kursseilla jaan hyväksi todetut vinkit tämän toteuttamiseen ja miten arkisesta kotisaunasta voi tulla elämys, joka yllättää kerta toisen jälkeen.”

Laura Foon, Perinnesaunottaja

Suomessa saunotaan paljon, mutta saunomisen sisältö on hyvin suppeaa. Saunaan mennään, istutaan alas, heitellään löylyä kiukaalle ja siinä se. Suomalaisesta saunomisesta puuttuu useinkin laajemmat ja kirjavammat käsitteet saunasta parantamisen, hoitamisen, eheytymisen, sekä rituaalien paikkana. Hyvinvointia ja tasapainoa haetaan kaukomaiden perinteistä ja ollaan unohdettu että meillä täällä Itämeren tienoilla on uskomattoman rikas perinne josta ammentaa niin arkeen kuin juhlaan, hyvinvointiin kuin seremonioihin.

Saunaopisto tarjoaa videokursseja, joihin voit ostaa katseluoikeuden ja oman kodin rauhassasi kuulla saunaperinteestä ja saat helppoja käytännön vinkkejä, miten lähteä rikastuttamaan omaa koti- tai mökkisaunakokemustasi.

Saunaopiston videokursseilla muunmuassa:

– tutustut helppoihin saunahoitoihin

– opit kasvien käyttöstä saunassa

– tutustut saunaloitsuihin

– tutustut saunarituaaleihin

– saat vinkkejä miten tehdä sähkösaunastakin lempeän löylyn tyyssija

– opit saunan terveysvaikutuksista ja niiden hyödyntämisestä omassa arjessasi

– saat vinkkejä saunaseremonioihin eri elämänkaaren suurissa juhlissa

Osta oma kurssivideosi ja tutustu kaikessa rauhassa. Sähköpostilla saat tukea opintoihisi .

Jokainen saunaopiston videokurssi on osana kokonaisuutta, mutta toimivat myös erillisinä kursseina.

Saunaopiston videokurssien hinnat ovat alkaen 9,90€, lähde siis rohkeasti matkalle elämäsi löylyihin!

”Saunaopistosta sain todella helpooja vinkkejä, miten oma sähkösauna hellii!”

”Saunaopisto on rikastuttanut perheemme sauna-arkea, kiitos!”Sauna se on köyhän apteekki. Ja näin tämä todella on. Saunaopiston kursseilla opit miten tehostat saunan terveyshyötyjä luonnonantimilla!